13
jan

6 defibrillators beschikbaar

 

Hartveilige gemeente

Puurs wil een hartveilige gemeente zijn. Daarom werkt het gemeentebestuur samen met het Rode Kruis aan het project 'Steden en gemeenten Hartveilig'. Met de nieuwe defibrillator aan de gevel van het gemeentehuis hangen er nu al zes AED-toestellen in de gemeente.

In België krijgen dagelijks 30 mensen een hartstilstand op het werk, op straat, tijdens het sporten enzovoort. Slechts 5 tot 10 procent van hen overleeft dit. Een AED-toestel kan levens redden.

Zo'n Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het toestel analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Dit is de enige doeltreffende behandeling voor een plotselinge hartstilstand.

Gebruiksvriendelijk

De toestellen zijn gebruiksvriendelijk en volledig veilig. Zodra de AED geactiveerd is, stuurt de adviesstem van het toestel de hulpverlening.

Het toestel kan en zou door iedereen gebruikt moeten worden in geval van hartstilstand.

 

De zes Puurse AED's vind je op volgende plaatsen: dienstencentrum de Nieuwe Ark Ruisbroek, sporthal de Wandeling Liezele, kerk - Dorpshuis Vrededaal Kalfort, gemeentehuis Puurs, sporthal de Vrijhals Breendonk en in de SEH de Kollebloem.

 

Categorie: 

Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.