23
jun

Fusies WZC's Puurs en Sint-Amands

 

Er komt een fusie tussen de woon-zorgcentra van de OCMW's van Puurs en Sint-Amands. Tegen volgende zomer moet de nieuwe structuur van start gaan. Er gaan geen jobs verloren.

De Klein-Brabantse gemeenten Puurs en Sint-Amands werken al langer samen. Dat is zo op het vlak van toerisme, cultuur, sport en sociale huisvesting, tot zelfs het reinigen van de straatkolken.

"Een fusie tussen de woon-zorgcentra van het OCMW is nu aan de orde", zegt de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). "En dat is noodzakelijk voor een efficiënt bestuur. Met deze fusie kunnen we meer kwaliteit bieden in de twee centra en het zal minder kosten."

Ook in Sint-Amands staan ze volledig achter de fusie. "Met 45 bedden was ons woon-zorgcentrum eigenlijk te klein. Een samenwerking met Puurs was de ideale oplossing", verklaren OCMW-voorzitter Heiko Van Muylder (LOS) en burgemeester Peter Van Hoeymissen (CD&V).

Puurs en Sint-Amands kiezen bewust voor een kleinschalige fusie. "Zijn we voor een schaalvergroting? Ja. Maar het mag geen al te grote schaalvergroting zijn. We willen geen nummertje zijn in het geheel. In het Mechelse en Antwerpse zijn ze volop bezig met de ontwikkeling van grote woonzorgcentra, met op sommige plaatsen zelfs 2000 bedden. Daar willen wij niet aan meedoen", reageert Koen Van den Heuvel.

 

Het grote voordeel van de fusie zou vooral de samenwerking op financieel en ICT-vlak zijn. "Eigenlijk moeten de woon-zorgcentra minstens over honderd bedden beschikken. Met deze fusie hebben we er 150. Ideaal dus. De kosten worden gedeeld en als er aankopen worden gedaan, is het meteen een grote groepsaankoop."

0

Categorie: 

Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.