22
okt

Hooiveld: 9de tuin van Puurs

 

Puurs gaat het binnengebied Hooiveld in het centrum ontwikkelen. Het projectgebied is zo'n 1,6 hectare groot. Plaats genoeg voor een mix van woningen in het groen.

De ontwikkeling van Hooiveld past binnen het masterplan 'De Tuinen van Puurs', waarbij ook CC De Kollebloem aangepakt wordt. Het totaal wordt een aaneenschakeling van negen centrumtuinen met telkens een eigen karakter en woonvorm: een horecatuin, de historische Kloostertuin, een spoortuin, de kerktuin en de dekenijtuin, een stille tuin, een bostuin en nu dus ook de tuin van het Hooiveld.

Hooiveld is een groot deelproject waarbij het langgerekte, wat verwilderde binnengebied dat ingesloten ligt tussen de Hof-ten-Berglaan en Hooiveld, aangepakt wordt. "We zetten met dit project in op kernversterking en willen daarbij zo veel mogelijk open groene ruimte bewaren. Op de buurtvergadering waren de bewoners in elk geval lovend. Ik vind het dan ook een zeer waardevol project, waarmee we het eerder verwilderde binnengebied definitief herbestemmen", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

Ook sociale koopwoningen

Hooiveld wordt een mix van wonen. Er komt een vijftiental residentiële urban villa's waarbij gekozen werd voor bebouwing langs één kant. Daarnaast worden er ook sociale koopwoningen gebouwd en een vijftiental zorgwoningen voor begeleid wonen.

Nog geen duidelijke timing

De toegang komt langs de Hof-ten-Berglaan, maar er komt wel een doorsteek naar het centrum. Er is ook aandacht voor de achterontsluiting van de bestaande woningen. Er komt dus ook een Hooiveldtuin. De doorsteek tussen Hooiveld en de Hof-ten-Berglaan blijft behouden. Om de huidige parkeerdruk van de sport- en evenementenhal te verlichten, zou er geparkeerd worden in de Hof-ten-Berglaan zelf.

 

Een timing op de realisatie plakken is nog moeilijk. "We hebben samen met Kleine Landeigendom bijna alle gronden verworven. Over twee tuinen moet nog een akkoord gesloten worden. De hele ontwikkeling zit nu in een conceptfase. Het architectenteam van Plus Office en de dienst ruimtelijke ontwikkeling verfijnen de komende maanden het concept in overleg met de buurtbewoners. Eerst pakken we het cultureel centrum en de omgeving ervan aan. Het Hooiveld volgt dan snel. Het is de bedoeling dat Kleine Landeigendom/Eigen Woning de woningen zelf verkoopt."Categorie: 

Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.