27
jan

Investeringen in Paepenheide

 

Op een infovergadering woensdagavond krijgen de Breendonkenaars de plannen rond DC Paepenheide toegelicht. Het gaat om een grondige verbouwing van ongeveer 1 miljoen euro.

Paepenheide, dat gevestigd is aan de Beenhouwerijstraat, wordt samen metde Nieuwe Ark in Ruisbroek een van de twee gemeentelijke antenneposten buiten het centrum van Puurs. Het dienstencentrum bestaat uit een hoofdgebouw waar vroeger de voormalige gemeentelijke jongens- en meisjesschool was die in 1881 ontworpen werd en in 1912 uitbreidde.

"Zowel Paepenheide als De Nieuwe Ark bevinden zich op vijf, zes km van het centrum en worden volledig uitgerust als volwaardige gemeentelijke antenne", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). "Ik zie een viertal grote pijlers. Eerst en vooral komt de kinderopvang Sloeber over van het oude klooster naar Paepenheide in het gebouw waar vroeger de Breendonkse bib zat. Dat betekent uiteraard dat heel dit gebouw moet aangepast worden, compleet met nieuw sanitair en uitrustingen voor een 50-tal kinderen. De buitenspeelruimte komt achter het gebouw te liggen. Daarnaast worden de lokalen voor de kunstateliers, de muziekacademie en het jeugdmuziekatelier Carmina compleet vernieuwd", vertelt de burgemeester.

 

Cafetaria herlokaliseren

We gaan ook de bestaande cafetaria afbreken en herlokaliseren zodat deze aansluit op de bestaande polyvalente zaal. Verder komt er een vergaderzaal bij en centraal komt een nieuwe balie, die als contactpunt van de gemeentelijke en OCMW-diensten voor Breendonk zal dienen want uiteraard blijft de dienstverlening naar onze senioren volledig behouden, onder meer wat betreft warme maaltijden."

"Het gebouw is al dertig jaar niet meer vernieuwd. Het is nog in zeer goede staat, maar binnenin wordt het één en ander aangepast zodat het moderner en gebruiksvriendelijker wordt. Het wordt ook gerationaliseerd wat betreft energieverbruik, waterrecuperatie, dakisolatie en dergelijke meer. Aan de buitenkant komt een grote luifel waaronder je de ingang voor alle voorzieningen kan bereiken. De woning rechts van Paepenheide werd hiervoor aangekocht en zal afgebroken worden. Aan de gezellige tuin binnenin verandert niets. Het afdakwaaronder nu een petanquebaan ligt, verdwijnt wel, maar de baan komt wat verder te liggen."

 

Voorjaar 2016

De bouwvergunning is intussen op zak, de aanbesteding zal in maart aan de gemeenteraad worden voorgelegd zodat de werken snel kunnen beginnen. Bedoeling is dat die tegen het voorjaar van 2016 klaar zijn. In tussentijd worden er oplossingen gezocht voor alle verenigingen en diensten die al in Paepenheide ondergebracht zijn. Op termijn zouden door de hele verhuisbeweging zowel de lokalen van kunstkring Vocar, de pastorij en het klooster vrijkomen en dus een herbestemming kunnen krijgen.

De informatievergadering vindt woensdag 28 januari om 20u plaats in het dienstencentrum zelf.

 

PATRICK POPPE

GVA, 27 januari 2015, p.18

Categorie: 

Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.