28
mrt

Klokken voor beiaard Puurs aangekomen

 

Vanaf 28 maart 2017 wordt de grote Puurse klok tentoongesteld op het Dorpshart. Haar Duvelse zusterklok staat ondertussen te wachten in het Duvel Depot in Breendonk. Op zaterdag 8 april 2017 is het dan eindelijk zo ver! Om 09.30u pikt de Duvelklok haar Puurse zuster op. Samen gaan ze onder begeleiding van een ridder en een klaroenist naar het Kerkplein.

Om 10.30u zal de heraut het publiek oproepen om te verzamelen voor de officiële ceremonie op het Kerkplein. Alle 50 klokken worden samen op een rood tapijt geplaatst op het plein. Burgemeester Koen Van den Heuvel richt een woordje tot het publiek. Daarna worden de klokken ingewijd door een priester en komt de voorzitter van de beiaardvereniging Puurs aan het woord. Het wordt ook een erg belangrijk moment voor de peters en meters van de klokken. Velen van hen hebben immers en nauwe band met hun exemplaar. Dan worden de klokken één voor één omhoog getakeld en via het galmgat in de toren van de Sint-Pieterskerk gebracht. Een echt huzarenstukje. 

Op zaterdag 20 mei 2017 kan het publiek op het Kerkplein komen luisteren en kijken naar de beiaardnocturne met de officiële inhuldiging van de beiaard. Het speciaal gecomponeerde Puurse beiaardlied zal voor de eerste keer weerklinken. Ook het Duvellied, een bewerking van het nummer ‘Icon’ van artiest Daan zal te horen zijn op het Kerkplein. Het publiek zal alles kunnen volgen op groot scherm. Met een lichtspektakel en theater in de lucht, begeleid door de beiaard, wordt het een unieke gebeurtenis!

Tot slot kan iedereen op zondag 21 mei 2017 komen luisteren naar het eerste beiaardconcert. Vanaf dan zal de Puurse beiaard elke eerste en derde donderdag van de maand te horen zijn, tijdens de markt.

 

Categorie: 
Tags: 

Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.