03
mrt

Lus rijden in Ruisbroek

 

Investering van vijf miljoen euro

Puurs bereidt de heraanleg van een aantal straten en de riolering in Ruisbroek voor.

Veiligheid voor fietsers, scholieren en automobilisten krijgt ook hier de volle aandacht. Vanavond stelt Puurs de plannen voor aan de inwoners van Ruisbroek.

Het gaat om de heraanleg van de volgende straten: A. Borghijsstraat, Sint-Katharinastraat, Gebroeders Aertslaan, Dr. F. De Wachterlaan, Gasthuisdreef, Kloosterstraat, J. De Donckerlaan, stukken van de Irislaan en Gebroeders Van Benedenlaan.

Ook de rioleringen worden hier meteen aangepakt; er komt een gescheiden rioleringsstelsel voor afval- en regenwater.

"We legden de plannen al een eerste keer voor aan de bevolking. Een realistisch ontwerp ligt nu op tafel. De belangrijkste aandachtspunten zijn dat qua verkeerscirculatie de A. Borghijsstraat en het stuk Sint-Katharinastraat tussen Pullaarsteenweg en A. Borghijsstraat éénrichtingsverkeer worden. Je gaat dus in een lus moeten rijden daar. Bedoeling is dat we de driehoek met de Pullaarsesteenweg ook een stuk veiliger maken", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

"Op het gebied van veiligheid worden er fietspaden aangelegd richting A12 en in overleg met de school krijgt ook de schoolomgeving aan de Gasthuisdreef en Kloosterstraat bijzondere aandacht. Waar de weg voldoende breed is, zijn parkeervakken en groene accenten ingetekend. Dat zal zeker in de buurt van de kapel zo zijn."

 

De werken gaan tussen de vijf en zes miljoen euro kosten, waarvan een deel gesubsidieerd. Vanavond stelt de gemeente de plannen voor aan de buurtbewoners (in Zaal Familieheem, 20.30u). Daarna volgen de subsidieaanvraag, technische plannen, de bouwaanvraag en de aanbesteding. De werken starten in 2017.

 

Categorie: 

Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.