16
jan

Nieuwsbrief 16 januari 2018

 
 
 
 
In deze nieuwsbrief

Een nieuw jaar, een nieuwe nieuwsbrief
Allereerst aan alle lezers de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Een goed moment om even achterom te kijken naar de activiteiten van de voorbije maanden.


CD&V-burgemeesters trekken aan de alarmbel: "Onze dorpskernen slibben dicht"
Een 10-tal CD&V-burgemeesters trokken in De Morgen aan de alarmbel: door sluipverkeer slibben hun dorpskernen dicht, en minister Weyts onderneemt onvoldoende actie om hier iets aan te doen.  Koens' reactie haalde voorpagina van de krant.

Het volledige artikel lees je hier.
 


Koen wil fiscale discriminatie bij co-ouderschap wegwerken
Koen lanceerde een voorstel om de fiscale discriminatie tussen co-ouders in Vlaanderen aanpakken. De belastingvermindering die ouders voor hun kinderen krijgen, gaat nu enkel naar die partner waar de kinderen gedomicilieerd zijn. Dat vinden velen niet rechtvaardig. 
Koen: "
Onze samenleving evolueert en gezinsvormen veranderen, dus moeten we ook onze fiscaliteit hieraan aanpassen. Ik hoop dat dit voorstel spoedig kan goedgekeurd worden".
Lees hier meer.


Decreet lokaal bestuur goedgekeurd 
Het Vlaams Parlement keurde op 21 december 2017 het decreet lokaal bestuur goed. Koen heeft de totstandkoming van deze belangrijke hervorming als lid van de commissie Binnenlands Bestuur van erg nabij gevolgd.

Lees hier het decreet zoals aangenomen door de plenaire vergadering van het Vlaams parlement.


 


CD&V schuift ook 'Uplace light' van tafel
Bij Uplace light wordt een groot deel kantoorruimte afgebouwd - wat de mobiliteit ten goede zou moeten komen - maar wordt het merendeel van het winkelcentrum wel behouden.


Koen: 'Uplace light is niet waar we voor staan en waar Vlaanderen in 2017 nog op moet inzetten. Hier is zelfs geen zweem van een akkoord over binnen de Vlaamse meerderheid'.
Het volledige artikel lees je hier.


 


Inleefreis naar Tanzania
Eind november nam Koen samen met voorzitter Wouter Beke deel aan een inleefreis naar Tanzania, georganiseerd door TRIAS. TRIAS is een NGO die ondernemers in het Zuiden ondersteunt, zodat deze daar economische ontwikkeling en welvaart kunnen brengen.  CD&V steunt TRIAS structureel:  5% van de lidgelden wordt aan hen doorgestuurd.
Voor Koen was het een heel leerrijke ervaring. Een verslag van deze reis lees je hier.
 
 


Fusie Puurs-Sint-Amands definitief goedgekeurd
Intussen werd de fusie tussen Sint-Amands en Puurs definitief goedgekeurd. 

Meer info hierover kan je hier nalezen.

In de Gazet Van Antwerpen keken Koen en zijn collega-burgemeester Peter Van Hoeymissen (Sint-Amands) terug op het fusie-traject. Dit interview lees je hier.


Koen voorgesteld als lijsttrekker
De bestuursleden van CD&V Puurs-Sint-Amands droegen Koen anoniem voor als lijsttrekker.
Koen: "Indien ook de kiezer mij opnieuw het vertrouwen geeft, zal ik mij als burgemeester voor de volledige 6 jaar - en de volle 100% - inzetten voor onze nieuwe fusiegemeente met zijn 8 leefgemeenschappen.  Ik kijk er naar uit en ga er met volle goesting tegenaan!"
In de kranten verschenen hierover de volgende artikels:

Spektakelmusical '40-'45 komt naar Puurs
Studio 100 kiest voor Puurs! De Spektakelmusical 40-45 met Jelle en Jonas zal vanaf 7 oktober te bewonderen zijn in onze gemeente! Opnieuw leuk nieuws voor Puurs, Sint-Amands en heel Klein-Brabant in dit prachtig feestjaar 725!

De aankondiging door Gert Verhulst bekijk je hier. De reportage op RTV hier.

 
Inwoners van Puurs kunnen de voorstelling bijwonen tegen een gunsttarief, en krijgen liefst 50% korting!


Deze speciale voorstelling gaat door op 6 oktober 2018, de tickets kunnen vanaf 3 februari besteld worden. Het filmpje waarin dit goede nieuwe door Koen werd aangekondigd bekijk je hier.Winterbar 725 Puurs en schaatspiste schot in de roos !
Winterbar 725 en de schaatspiste werden door onze inwoners erg gesmaakt. Het Laatste Nieuws noemde de Puurse winterbar zelfs één van de gezelligste van het land! 
Uniek was ook de medewerking van 31 Puurse verenigingen, die elk één avond de Winterbar openhielden, en daarmee zorgen voor een geweldige sfeer, én een mooi extraatje voor hun kas!

 

 


20 jaar burgemeester: bedankt aan iedereen die me al jaren steunt !
Het gemeentepersoneel van Puurs verraste Koen en zette hem in de bloemetjes omwille van zijn 20 jaar als burgemeester. Hij was erg ontroerd door de vele mooie woorden, en wil iedereen, ook via deze weg, uitdrukkelijk bedanken die hem al die jaren gesteund hebben.

In de krant verscheen hierover een mooi verslag. Dat verslag lees je hier.


Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.