05
jul

Nieuwsbrief 5 juli 2017

 
Koen Van den Heuvel nieuwsbrief
 
 
 

Hinderpremie: een eerlijke vergoeding bij hinder door wegenwerken
Koen diende samen met enkele collega's uit de meerderheidspartijen een decreet in waardoor vanaf 1 juli handelaars die hinder ondervinden door werkzaamheden, kunnen rekenen op een hinderpremie. Door het koppelen van overheidsdatabanken gebeurt de toekenning automatisch: eenvoudig en rechtvaardig dus.
 
Meer informatie over de hinderpremie vind je hier.


De flexibele erfenissprong: kleinkinderen duwtje in de rug geven
Samen met collega-parlementslid Katrien Schryvers lanceerde Koen het idee van de erfenissprong: een fiscaal-vriendelijke manier waarop iemand die erft van zijn/haar ouders, vervolgens de eigen kinderen een duwtje in de rug kan geven.
 
Het volledige artikel lees je hier.


Vlaamse supercomputer maakt het mooie weer
Supercomputers vervullen een steeds belangrijkere rol, bijvoorbeeld bij het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, of het berekenen van klimaat- en weermodellen.

Uit het antwoord op een parlementaire vraag van Koen bleek dat de Vlaamse Supercomputer dubbel zoveel gebruikt werd als het jaar daarvoor. De Tijd wijdde hier een artikel aan.
 
 
Koen: "het is heel positief dat er zo intensief gebruikt gemaakt wordt van de Vlaamse supercomputerinfrastructuur. We moeten we bewaken dat het goedkeuringspercentage van de aanvragen wel voldoende hoog kan blijven liggen, én bedrijven nog meer stimuleren om deel te nemen"
 
Het volledige artikel vind je hier.


Grote verschillen in kostprijs brandweer
Eén van de doelen van de grote brandweerhervorming was dat alle gemeentes een faire prijs zouden betalen voor kwaliteitsvolle hulpverlening.
Uit onderzoek van Koen blijkt dat deze doelstelling nog lang niet behaald is. De kostprijs per inwoner verschilt van zone tot zone. Zo is de duurste zone 4 keer duurder dan de goedkoopste.
 
 

Het volledige artikel vind je hier.

 


Feestparade
De feestparade in het kader van 725 jaar Puurs was een succes. De 60 reuzen uit binnen- en buitenland waren een waar lust voor het oog. Maar wat misschien nog straffer was, waren de meer dan 1000 vrijwilligers die het beste van zichzelf gaven. 


Fusie Puurs - Sint-Amands: samen beter en sterker
 
Sinds een aantal weken loopt er een participatief traject, waarbij het gesprek met de burger wordt aangegaan over een mogelijke fusie van Puurs en Sint-Amands.
Waarom wij vandaag een fusie bekijken? Enkele redenen:
 
-          Besturen hebben voldoende schaalgrootte nodig om hun burgers een optimale dienstverlening te bieden. Met een gezamenlijk inwonersaantal van 26.000 zitten we op dat vlak goed.
 
-          Toegankelijkheid blijft centraal staan: we behouden en versterken loketdiensten, containerpark en lokale voor verenigingen in beide gemeenten, en bouwen bijkomende online diensten uit.
 
-          De schuldovername door de Vlaamse overheid (500 euro per inwoner) versterkt de financiële draagkracht van de nieuwe gemeente. Er komt meer ruimte voor investeringen en geeft uitzicht op verlaging van de personenbelasting.
 
-          In deze fase spreken we over een vrijwillige fusie. Als gemeente kunnen we zelf een positieve en vrijwillige keuze maken voor de partner die het best bij ons past. Het is niet zeker of dit in de toekomst zo zal blijven.
 
Meer info? Bekijk hier de reportage die RTV over de mogelijke fusie maakte, of surf naar   http://puurs-sint-amands.be/.


Puurs verwelkomt haar beiaard met prachtig spektakel
Puurs is voortaan één van de 70 beiaardgemeenten van Vlaanderen. Honderden inwoners waren er getuige van hoe een kraan de 50 beiaardklokken in de klokkentoren van de Sint-Pieterskerk hijste en duizenden waren aanwezig toen de eerste beiaardklanken over het kerkplein galmden.

Ook Koen waagde zich aan spelen van enkele tonen, onder het waakzame oog van de gerenommeerde beiaardier Tom van Peer.

 


Jong talent uit Puurs bestormt de hitlijsten
Juul Van Bouwelen, jong geweld uit Puurs, heeft na 3 maand hard werken zijn debuut single "Call Me Back" klaar.  
 
Bekijk zijn clip hier


Bezoek het parlement met je groep of vereniging?

Graag met een groep van 10 personen of meer het parlement bezoeken? 
 
Dat kan! 
 
Stuur een mailtje en wij voorzien hier een gidsbeurt. 

Het parlement biedt alle gasten ook een gratis drankje aan. 


Prettige vakantie!
 

Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.