04
mrt

Wouter Beke herverkozen

 

CD&V-voorzitter Wouter Beke, zopas herverkozen met 98 procent van de stemmen, kiest voluit voor de aanval. Alle parlementsleden van CD&V krijgen carte blanche om voorstellen te doen of coalitiepartners te bekritiseren. “Het is niet onze taak om de cohesie binnen de regering te bewaren”, klinkt het uitdagend. “We gaan vanaf nu van het moedige midden naar het offensieve midden”, benadrukte Beke gisteren. “We mogen niet bang zijn van onze eigen schaduw. We gaan tonen waar deze partij voor staat: een middenkoers met een sociale toets.”

De afgelopen weken gaf de partij al een voorsmaakje: denk maar aan de forse aanval op minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) na zijn uitspraken over de vennootschapsbelasting. Wie dacht dat het CD&V-­offensief van voorbijgaande aard was, is bij deze wakker geschud.

“We gaan vanaf nu voor een offensief aanvalsspel”, zegt fractieleider Koen Van den Heuvel. “Vanuit het parlement is een regen van voorzetten op komst die onze spitsen in de regering kunnen binnenkoppen.”

Beke zelf gaf gisteren meteen ook aan dat zijn voorzitterschap pas geslaagd zal zijn als de partij boven de 20 procent uitkomt bij de volgende federale en Vlaamse verkiezingen. (san)

Categorie: 

Twitter

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.